De 7 beste side hustle ideeën voor een extra inkomen in 2021!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Side hustles zijn aan een serieuze opmars bezig. En dat is niet zo’n vreemde ontwikkeling. De lockdowns in 2020 hebben veel mensen doen inzien dat het hebben van verschillende inkomstenbronnen geen overbodige luxe is.

Aangezien jij op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat je op zoek bent naar side hustle ideeën waarmee je direct van start kunt.

Is jouw plan om dit jaar ook een extra inkomen op te bouwen? Dan ben je op de juiste pagina beland. In dit artikel vind je namelijk de 7 beste side hustle ideeën voor 2021. Laten we snel beginnen!

1. Affiliate Marketing

Momenteel ongetwijfeld één van de meest populaire side hustle ideeën! Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten van andere aanbieders. In ruil voor ieder product dat via jouw affiliate link verkocht wordt, ontvang je een vergoeding.

Affiliate marketing wordt ook wel het gouden verdienmodel genoemd en is als side hustle erg populair vanwege de vele voordelen ten opzichte van andere verdienmodellen. Zo heb je voor deze side hustle geen startkapitaal nodig en je hebt geen direct en fysiek contact met klanten.

Ook kun je meteen aan de slag. Vandaag de dag heeft zo ongeveer iedere grote webshop een eigen affiliate- of partnerprogramma. En ook zijn er verschillende affiliate netwerken waarop talloze producten en diensten te vinden zijn om te promoten.

Het is geen snel geld methode, maar wanneer het eenmaal gaat lopen gaat het ook echt heel hard.

Lees ook: Geld verdienen met Affiliate Marketing? Compleet stappenplan en tips!

2. Dropshipping

Wil je graag een eigen webshop opzetten, maar heb je er geen trek in om je huis te veranderen in een soort opslag waar je voorraad rondslingert? Dan is dropshipping wellicht iets voor je!

Als dropshipper heb je de producten die je op jouw webshops aanbiedt namelijk niet zelf op voorraad. Dropshipping houdt in dat producten rechtstreeks van de groothandel of originele verkoper naar jouw klanten verstuurd worden. Wat er dus voor zorgt dat je geen eigen magazijn nodig hebt.

Naast het feit dat je geen huur hoeft te betalen voor een opslagruimte, hoef je de producten ook niet vooraf in te kopen. Je neemt de producten pas af bij de groothandel of fabrikant wanneer de klant deze in jouw webshop bestelt.

Het zal je niet verbazen dat dropshipping door de lage opstartkosten momenteel erg populair is als side hustle. En net als bij affiliate marketing is er met dit verdienmodel geen enkel fysiek contact met klanten.

Lees ook: Geld verdienen met dropshipping? Complete uitleg en 10 belangrijke tips!

3. Copywriting

Aangezien jij op zoek bent naar goede side hustle ideeën is de kans groot dat je de term copywriting al eens eerder gehoord hebt. Copywriting is simpel gezegd geld verdienen met het schrijven van teksten voor commerciële doeleinden.

Omdat je dit werk kunt doen waar en wanneer je wilt, wordt copywriting door veel mensen ervaren als een prettige side hustle. Het fijne is dat je ook geen bijzondere kwalificaties nodig hebt om aan de slag te gaan als tekstschrijver.

Wat je gaat verdienen met jouw teksten is uiteraard wel afhankelijk van de kwaliteit en je ervaring met schrijven. Met je opdrachtgever kun je een tarief per woord of een uurtarief afspreken. Hoe meer je schrijf, des te meer je zult verdienen.

Lees ook: Geld verdienen met copywriting? Zo verdien jij geld als tekstschrijver!

4. Multi Level Marketing

In tegenstelling tot affiliate marketing is dit momenteel misschien wel de minst populaire side hustle. Er wordt vaak negatief gesproken over MLM en de vergelijking met een piramidespel is al gauw gemaakt. Maar is dat wel terecht?

Multi Level Marketing, ook wel network marketing genoemd, is een verdienmodel waarbij bedrijven een netwerk van zelfstandige verkopers opbouwen met de insteek om via directe verkoop de producten of diensten van het MLM bedrijf te verkopen of nieuwe verkopers te werven.

Je kunt met MLM dus geld verdienen door producten te verkopen en door nieuwe verkopers te werven. Daarnaast ontvang je over de omzet van de door jou geworven verkopers commissie of een bonus. Een bedrag wat serieus kan oplopen tot duizenden euro’s per maand wanneer je een flinke downline hebt opgebouwd.

Een groot voordel van MLM is dat je kunt werken waar je wilt, wanneer je wilt en met wie je wilt. En gezien het feit dat je jouw MLM business ook perfect vanuit huis kunt opbouwen, mag deze side hustle in mijn ogen niet ontbreken in dit lijstje.

Lees ook: Geld verdienen met Multi Level Marketing

5. Freelance werk

Ben jij een pro in het editen van video’s? Heb je veel kennis over Facebook Ads? Kun jij programmeren als geen ander? Dan is het misschien eens tijd dat jij je diensten gaat aanbieden als freelancer.

Freelancen kan tegenwoordig werkelijk in ieder vakgebied. Het grote voordeel van freelance werk is dat je er in vergelijking met sommige andere side hustles op deze pagina erg snel geld mee kunt verdienen. Een ander voordeel is dat je er enkel tijd en moeite in hoeft te steken wanneer je daadwerkelijk voor een klus bent ingehuurd.

Echter zijn er niet alleen maar voordelen. Omdat je als freelancer vaak werkt tegen een uurtarief ruil je jouw tijd als het ware in voor geld, waardoor het lastig is om je business als freelancer op te schalen. Iedereen heeft immers maar 24 uur per dag. Ondanks het tijdslimiet is freelance werk wel degelijk één van de beste side hustle ideeën van 2021.

Wil je graag direct beginnen? Neem dan eens een kijkje op Fiverr.

6. Enquêtes

Wist je dat makkelijk geld kunt verdienen door online enquêtes in te vullen? Een passief inkomen voor de lange termijn zul je er niet zo snel mee opbouwen, maar elke maand zo’n €300 bijverdienen door simpelweg wat vragen te beantwoorden is niet verkeerd toch?

Het is misschien wel de makkelijkste side hustle die er bestaat en het kost je nauwelijks moeite. Nu je vanwege de lockdown en avondklok toch veel en vroeg thuis moet zijn, kun je net zo goed deelnemen aan betaald marktonderzoek. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’ zou Johan Cruijff gezegd hebben.

Interesse in deze side hustle, maar geen idee waar je zou moeten starten? In dit artikel vind je de beste websites om online geld te verdienen met enquêtes.

7. Podcasts

Heb jij een onderwerp waar je letterlijk uren over kunt vertellen? Dan is het beginnen van een podcast de ideale side hustle voor jou. Podcasts zijn namelijk populairder dan ooit en daar kun jij dus handig op inspelen.

Het fijne aan deze side hustle is dat je nauwelijks iets voor nodig hebt. Met een laptop, een werkende internetverbinding, audio-software en een Soundcloud of Spotify account ben je good to go!

Ook zijn er verschillende verdienmodellen die je aan jouw podcast kunt koppelen, waardoor het hebben van een podcast op de lange termijn erg lucratief kan zijn.

Lees ook: Geld verdienen met een podcast, hoe doe ik dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *