Plug & Pay Review 2021: Is de betaalsoftware van IMU jouw geld waard?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Plug & Pay Review

Sta jij op het punt om aan de slag te gaan met Plug & Pay, maar twijfel je nog of het jouw geld wel écht waard is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik heb je in mijn Plug & Pay review namelijk behoorlijk wat te vertellen.

Hoewel de heren van de Internet Marketing Unie bij het ontwikkelen van Plug & Pay ongetwijfeld afgekeken hebben bij het Canadese Shopify, is het op de Nederlandse markt vooralsnog unieke betaalsoftware. Met Plug & Pay maak je binnen no-time een verkoop- én betaalpagina in één. Wat resulteert in snellere en vooral meer online sales.

Op het internet zijn talloze reviews en ervaringen te vinden. Vrijwel alle Plug & Pay gebruikers zijn louter positief en beweren dat Plug & Pay voor een hogere conversie en simpelweg meer omzet zorgt. En dat terwijl de integratie van deze software nauwelijks tijd in beslag neemt. Maar is Plug & Pay wel echt zo goed als overal wordt beweerd?

Reden genoeg dus om Plug & Pay eens serieus onder de loep te nemen. Op deze pagina leg ik je uit wat de betaal- en affiliate software Plug & Pay jou te bieden heeft, wat de belangrijkste features zijn en welke kosten erbij komen kijken. Als jij je goed in de inhoud van deze Plug & Pay review verdiept, is het maken van een bewust en overwogen besluit om deze software aan te schaffen eenvoudig. Je weet kortom precies:

 1. Wat Plug & Pay is;
 2. Wat je met deze betaal- en affiliate software kunt doen;
 3. Of het jouw geld waard is.

Laten we snel van start gaan!

Inhoudsopgave

Wat is Plug & Pay?

Plug & Pay is online software ontwikkeld door de IMU waarmee je eenvoudig converterende betaalpagina’s kunt maken.

Wanneer je online producten of diensten verkoopt of promoot, wil je natuurlijk dat de betaalpagina ervoor zorgt dat jouw klanten overgaan tot kopen en voorkomt dat zij de pagina verlaten. Een betaalpagina is misschien wel dé belangrijkste pagina binnen het verkoopproces te noemen

Met Plug & Pay maak je binnen een mum van tijd een verkooppagina welke direct gekoppeld kan worden aan het betaalproces. Met andere woorden, een pagina waarop jouw product wordt wordt aangeboden en waarop jouw klanten op dezelfde pagina het product of dienst kunnen afrekenen. Een verkoop- en betaalpagina in één!

Het grote voordeel van Plug & Pay is dat de software gemaakt is door experts op het gebied van marketing die als geen ander weten wat er voor nodig is om een zo hoog mogelijke conversie te realiseren. De exit-rate van een Plug & Pay betaalpagina is daardoor aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld een betaalpagina van Magento of WooCommerce.

Voor veel online ondernemers is de exit-rate op de betaalpagina een groot probleem. Het is natuurlijk doodzonde, en naar mijn idee compleet onnodig, om klanten in de laatste fase van het verkoopproces te verliezen. Door Plug & Pay te integreren voorkom je dat je klanten op jouw betaalpagina afhaken.

Bovendien heb je met Plug & Pay de mogelijkheid om producten of diensten te laten promoten door middel van Affiliate Marketing. Dit houdt in dat affiliates jouw producten of diensten kunnen promoten in ruil voor commissie.

Plug & Play Logo

Wat kun je met Plug & Pay doen?

Wie complete webshop software verwacht, moet ik helaas teleurstellen. Dat is het niet. Het is betaal- en affiliate software.

Ook is Plug & Pay geen betaalprovider, zoals Mollie dat bijvoorbeeld wel is. Maar als ik zeg dat het enkel een tool is om sterk converterende betaalpagina’s te maken, zou ik Plug & Pay daar erg tekort mee doen.

Zoals je eerder in deze Plug & Pay review hebt kunnen lezen, kampen veel online ondernemers met het probleem dat hun klanten afhaken op de betaalpagina. Een hoge exit-rate in de laatste fase van het verkoopproces is meestal het gevolg van een onduidelijke, trage en slecht functionerende betaalpagina. En hierdoor lopen zij enorm veel inkomsten mis.

De software van de IMU speelt perfect op dit probleem in doordat de betaalpagina’s van Plug & Pay enkel de onderdelen bevatten die je als online ondernemer écht nodig hebt. Geen onnodige features en er wordt ook niet gevraagd om gegevens van klanten die niet relevant zijn. Alles is in één oogopslag duidelijk voor de klant.

Bovendien werkt Plug & Pay erg simpel. Je hebt geen technische kennis nodig en werkelijk iedereen kan, met behulp van de kant-en-klare templates die tot in detail voor conversie geoptimaliseerd zijn, in een paar tellen een mooie betaalpagina maken. Je hoeft de pagina’s dus niet zelf te bouwen. Je kunt simpelweg kiezen uit een bibliotheek van templates.

Naast het maken van betaalpagina’s heeft Plug & Pay ook nog verschillende andere interessante functies en mogelijkheden:

 • Het beroemde en beruchte one-click upsell
 • Onmisbare integraties met o.a. Mollie en Zapier
 • Abonnementen, oftewel gespreid betalen
 • Affiliate Marketing

Tijd om er eens wat dieper in te duiken!

Tip: Download het gratis e-book ‘De Ultieme Checkout’ van Plug & Pay!

One Click Upsell & Kassakoopjes

Zonder twijfel één van de populairste functies van Plug & Pay: de One Click Upsell!

Het enige e-commerce platform dat er, na een jarenlange zoektocht van talloze webmasters, werkelijk in slaagde om de one click upsell effectief uit te rollen, was tot een kleine 2 jaar geleden Shopify. Sinds 2019 kun je daar Plug & Pay aan toevoegen.

Wanneer jouw klant een aankoop heeft afgerond en de thank you page heeft bereikt, kan hij/zij met één click nog een aankoop doen zonder zijn/haar gegevens opnieuw in te hoeven vullen en zonder opnieuw door het hele betaalproces te moeten gaan. Zonder de random reader of e.dentifier opnieuw te gebruiken. Het is nauwelijks voor te stellen, maar met de software van Plug & Pay kan het dus.

Onmisbare integraties

Sinds de lancering van Plug & Pay heeft de Internet Marketing Unie verschillende koppelingen met andere tools wereldkundig gemaakt. De integratie met het Amerikaanse Zapier is in mijn ogen de beste.

Zapier is een programma waarmee je werkelijk alle andere online tools die er te vinden zijn kunt koppelen. Hierdoor kun je nagenoeg alle marketing automations die je voor ogen hebt met Plug & Pay activeren. En het wordt nog mooier, Zapier is volledig gratis!

Een andere zeer belangrijke en wat mij betreft onmisbare integratie is de koppeling met Mollie. Als je online producten of diensten verkoopt, dan kan het niet anders dan dat je al eerder van Mollie gehoord hebt.

Mollie is erg eenvoudig te integreren in Plug & Pay door middel van API sleutels. Vervolgens kun je klanten, dankzij Mollie, met zo ongeveer alle mogelijke betaalopties laten afrekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard
 • Apple Pay
 • Mister Cash
 • ING Pay
 • Bancontact

Abonnementen en termijnbetalingen

Eerder in deze Plug & Pay review kwam het al even voorbij: abonnementen, oftewel gespreid betalen. Met de Plug & Pay software kun je eenvoudig abonnementsvormen aanbieden.

Of je er voor kiest om voor jouw producten een eenmalige betaling in te stellen of om dit in termijnen of abonnementsvorm te doen, is natuurlijk helemaal aan jou. Maar de mogelijkheid om abonnementen of termijnbetalingen aan te bieden is natuurlijk een top optie. Op deze manier kun je een wederkerend inkomen opbouwen wat iedere maand zal groeien.

Bovendien is het zo dat wanneer je jouw klanten de optie biedt om gespreid te kunnen betalen voor grote aankopen dat jouw conversie en omzet zullen toenemen. Vaak zijn mensen niet in staat om een groot bedrag in 1 keer neer te leggen en dan is betalen in termijnen een goede oplossing.

Affiliate Marketing

Tot slot een feature welke zeker niet mag ontbreken in deze Plug & Pay review. Enkele maanden geleden heeft Plug & Pay een Affiliate Marketing module geïntroduceerd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.

Dit houdt in dat jij er met de Affiliate Marketing Software van Plug & Pay voor kunt kiezen om jouw producten of diensten op commissie basis te laten promoten door affiliates.

Plug & Pay genereert unieke affiliate links voor je affiliates en houdt met behulp van cookies bij welke affiliate er recht heeft op een commissie.

Jij kunt zelf bepalen welke affiliates je toelaat of weigert en alles wat betreft de Affiliate Marketing techniek is geautomatiseerd door Plug & Pay. Je hebt hier dus verder geen omkijken naar.

Hoeveel kost Plug & Pay?

De prijs van Plug & Pay is afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest. Je kunt kiezen uit 2 verschillende abonnementen, maar er zijn 3 opties:

 1. Plug & Pay Premium – €49,- per maand of €497,- per jaar
 2. Plug & Pay Ultimate – €125,- per maand of €1.164,- per jaar
 3. Plug & Pay Free TrialGratis proefperiode van 14 dagen

De abonnementen hebben nagenoeg dezelfde mogelijkheden, het verschil zit hem voornamelijk in het aantal transacties. Kies je voor Plug & Pay Premium dan krijg je 500 transacties per maand. Ga je hier overheen, dan wordt jouw abonnement automatisch geüpgraded naar Plug & Pay Ultimate

Met het Ultimate abonnement heb je een onbeperkt aantal aan transacties en kun je gebruik maken van de Affiliate Marketing module. Dit is niet mogelijk met Plug & Pay Premium.

Ben je niet van plan om je producten door anderen te laten promoten en denk je niet dat je 500 transacties per maand zult overschrijden? Dan is het Premium abonnement een prima keuze.

Wil je jouw producten door een leger aan affiliate marketeers laten promoten en verwacht je maandelijks meer dan 500 transacties? Dan kun je beter voor Plug & Pay Ultimate gaan!

Plug & Pay Abonnementen

Conclusie: is Plug & Pay je geld waard of niet?

Je hebt in deze Plug & Pay review gelezen wat het precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn met de betaal- en affiliate software van de IMU. Wanneer je Plug & Pay vergelijkt met alternatieven zoals WordPress plug-ins dan lijkt de prijs voor de software aan de hoge kant. De vraag ‘is Plug & Pay je geld waard?’ is echter simpel te beantwoorden.

Of je nu voor Premium of Ultimate kiest, Plug & Pay is jouw geld in beide gevallen dubbel en dwars waard. De conversietechnieken die toegepast worden zorgen simpelweg voor een hogere omzet. Hierdoor zul jij als online ondernemer eenvoudig rendement draaien met deze software.

Het enige nadeel wat je in mijn ogen hebt met Plug & Pay, is dat je te maken hebt met een abonnementsvorm. Zo lang jij gebruik blijft maken van de software blijven de maandelijkse of jaarlijkse kosten lopen. De voordelen van Plug & Pay zullen dit echter ruimschoots compenseren. Doordat je conversie aanzienlijk stijgt, zal je meer verkopen op een kleiner aantal bezoekers. Je zult dan ook zien dat je jouw investering in een handomdraai weer hebt terugverdiend!

Daarnaast is Plug & Pay Premium niet duur en als het zo ver is dat je moet upgraden naar Plug & Pay Ultimate betekent dit dat je maandelijks meer dan 500 transacties doet.

Mijn advies? Probeer Plug & Pay 14 dagen gratis en vrijblijvend uit en bepaal na deze trial pas of de software geschikt is voor jou en je business.

Plug & Pay Checkout & Affiliate Marketing Software

Start nu gratis met Plug & Pay

Klik op de knop hieronder om Plug & Pay 14 dagen gratis uit te proberen!

PROBEER 14 DAGEN GRATIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *