Passief inkomen realiseren in 2021?

Uitleg, tips en 11 ideeën om direct te starten met het opbouwen van een passief inkomen!

Gemiddelde leestijd: 28 minuten
Passief inkomen 2021 linksboven

Ben jij het beu? Werken voor een baas, werken voor een ander, werken om je rekeningen te kunnen betalen. Dagelijks vroeg opstaan om vervolgens minimaal 8 uur aan de slag te moeten. Ben jij klaar met het inruilen van jouw uren voor geld? Dan is het opbouwen van een passief inkomen dé oplossing voor jou!

Ben jij op zoek naar passieve inkomstenbronnen? Wil je weten wat dit nu eigenlijk inhoudt? Met een passief inkomen kun je ervoor zorgen dat je niet zonder inkomsten komt te zitten in periodes waarin je niet wilt of kunt werken door je geld voor jou te laten werken. Maar hoe werkt dat dan?

In dit artikel ga ik je allerlei informatie geven over wat passief inkomen is en hoe je dit kunt realiseren aan de hand van 11 ideeën. Daarnaast geef ik een aantal belangrijke tips die je mee kunt nemen op weg naar het verdienen van een passief inkomen. Check vooral het gouden verdienmodel bij nummer 7.

Inhoudsopgave

Passief of actief inkomen. Wat is het verschil?

Voordat we het gaan hebben over de verschillende ideeën om passief inkomen op te bouwen is het wel zo handig om de betekenis van passief inkomen te kennen en te begrijpen.

Passief inkomen is iets wat veel mensen graag willen. Echter wordt het begrip passief inkomen vaak verkeerd geïnterpreteerd. Door het woord ‘passief’ lijkt het misschien zo dat je er niets voor hoeft te doen, maar niets is minder waar! Passief inkomen is simpel gezegd inkomen dat je verdient door een aantal keer te investeren, waardoor je vervolgens een blijvende inkomstenstroom genereert. Met andere woorden, je profiteert blijvend van dat aantal investeringen zonder dat je er op dat moment wat voor hoeft te doen.

Actief inkomen is het tegenovergestelde van passief inkomen. Als het ware ruil je jouw tijd en arbeid in voor geld en staat dus niet los van uren en jouw fysieke aanwezigheid, zoals je bij een normale 9 tot 5 baan doet. Waarschijnlijk is dit wat jij op dit moment aan het doen bent en is dat een van de redenen dat jij op zoek ging naar tips en uitleg over passief inkomen, maar houdt het grote nadeel van actief inkomen je tegen. Wanneer je stopt met het ruilen van jouw tijd voor geld, dan stopt ook je enige inkomstenstroom.

Is het echt mogelijk en bestaat passief inkomen echt? Ja, zeker! Het is geen fabeltje. In de vrije economie waarin wij leven kan iedereen rijk worden en kun je zo veel geld verdienen als je wilt. Een diploma of je achtergrond zijn niet belangrijk bij het opbouwen van een passief inkomen. Het is voor iedereen mogelijk, ook wanneer je nog geen enkele euro hebt om in te leggen.

Als je gelooft in eigen kunnen, wordt elk doel haalbaar. Maar wacht niet meer af! Niemand anders gaat het voor je doen, slapend rijk worden zoals Lil Kleine gebeurt ook niet en er zal niet uit het niets een rode loper voor je uitgerold worden. Je zult er zelf voor moeten werken. Alle passieve inkomstenstromen vergen 1 van de volgende 2 investeringen: tijd en geld.

Ben jij bereid om de nodige stappen te zetten? Met de volgende ideeën en tips hoop ik je op weg te helpen.

11 ideeën om passief inkomen te genereren

1. Beleggen in aandelen, obligaties of indexfondsen

Laten we starten met wat zonder twijfel een van de bekendste manieren is om een passief inkomen op te bouwen: beleggen. Money makes money! Een gemiddeld rendement op investeren of beleggen komt op jaarbasis al snel uit op 6-8%. Dat wil zeggen dat het altijd beter is om je geld te laten bewegen in plaats van het stil te laten staan op je spaarrekening waar de rente minimaal of zelfs nihil is.

Je beleggingsaccount aanmaken kost enkele minuten. Vervolgens maak je geld over en je kunt online starten met beleggen! Dit kan o.a. in aandelen, obligaties, indexfondsen of ETF’s. Je investeert je geld op de beurs met de bedoeling dat je vermogen groeit. Nu is dit niet geheel risicoloos, but I guess nothing in life really is right? Het is dus ook mogelijk dat je een deel van je geld verliest.

Investeren in aandelen kan voor een lange tijd inkomsten voor je genereren. In veel gevallen maak je met je aangekochte aandelen aanspraak op een deel van de winst. Dit heet dividend. Besluit je om je te verdiepen in de aandelenmarkt en aandelen te kopen. Doe dit dan van bedrijven die betrouwbaar zijn en jaar na jaar meer winst gaan maken.

Afhankelijk van je inleg, kun je met het beleggen in de bovengenoemde zaken op de lange termijn een erg waardevolle en passieve inkomstenbron opbouwen.

2. Investeren in vastgoed en onroerend goed

Dit is een manier om passief inkomen te realiseren waar ik zelf van droom! Een appartement of huis kopen, opknappen en vervolgens verhuren. Het is niet zo dat je er niets meer voor hoeft te doen wanneer het verhuurd is, onderhoud is namelijk voor jezelf, maar zeker een prachtige vorm van passief inkomen.

vastgoed deal

In tegenstelling tot investeren in aandelen brengt het investeren in vastgoed relatief weinig risico’s met zich mee en het wordt dan ook gezien als een waardevolle uitbreiding bij het spreiden van jouw risico’s. Vastgoed is minder gevoelig voor inflatie. Wanneer er sprake is van prijsstijgingen stijgt de waarde van jouw vastgoed mee wat indirect weer een positieve invloed kan hebben op de huurprijs die je hanteert.

Money makes money zoals ik eerder al zei. Deze uitspraak is waarschijnlijk al ouder dan de oma van mijn oma, maar ook in dit geval zeker van toepassing. Om te kunnen investeren in vastgoed heb je een behoorlijk vermogen nodig om het voor je te kunnen laten werken.

3. Investeer in een bedrijf

Een andere manier om passief inkomen te genereren is het investeren in een bedrijf. A silent partner zouden de Amerikanen je dan noemen. Je doet dit door een bedrag te lenen aan een startende onderneming in ruil voor rendement. Vaak zijn dit kleine bedrijven die dit nodig hebben om te kunnen groeien.

Een groot voordeel is dat jij op deze manier een bedrijf kunt steunen waar jij potentie in ziet en je ontvangt een aantrekkelijk rendement waar jij zelf dus niets voor hoeft te doen.

Het grootste nadeel is startende ondernemers vaak nog kwetsbaar zijn, waardoor er ook verschillende zaken mis kunnen gaan. Slaagt de onderneming niet in zijn proces naar succes en gaat het bijvoorbeeld failliet, dan bestaat de kans dat jij jouw investeringen niet meer terug zult zien. Om die reden is het belangrijk om het risico zo laag mogelijk te houden door op voorhand duidelijke afspraken te maken en dit vast te laten leggen in een contract.

Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onderstaande website.

www.investeerders.nl/investeren-in-bedrijven

4. YouTube video’s

Het maken van YouTube video’s is een slimme en simpele manier om passief inkomen te verdienen en kost relatief weinig tijd. Het komt regelmatig voor dat vloggers binnen een tijdsbestek van 3 jaar van 0 naar 500.000 subscribers gaan.

Tegenwoordig kan iedereen met de hoge kwaliteitscamera’s op smartphones overal ter wereld filmen. De video’s die je maakt kunnen werkelijk over van alles en nog wat gaan. Sport, merkkleding, supercars of misschien zelfs je eigen dagelijkse leven? Mogelijkheden en ideeën genoeg! Wanneer je video’s klaar zijn en gepubliceerd zijn, kunnen ze voor een lange tijd passieve inkomsten voor je genereren. Verdienen doe je o.a. met behulp van ‘Google Adsense‘ advertising.

Je hebt het ongetwijfeld vaker gezien en wellicht irriteer je je er zelfs aan, de videoadvertenties voordat je de video die je zocht begint. Echter is het zo dat iedere keer dat iemand minimaal 5 seconden naar de advertentie kijkt of er op klikt, jij ervoor betaalt krijgt. Uiteraard hebben we het hier over kleine bedragen, maar heb je veel subscribers en dus veel views dan tikt dit lekker aan. Zeker wanneer je dagelijks actief bent!

Verschillende bekende YouTubers lopen helemaal binnen. Wil je weten of vloggen iets voor jou is? Klik dan hier!

Beeldscherm YouTube

5. Een e-book schrijven

De groei van e-books nam nauwelijks toe tot het begin van het vorige decennium. Self-publishing is in de laatste jaren flink gegroeid o.a. door de verschillende thuiswerkende online ondernemers en de opmars van computers, smartphones en tablets. E-books zijn relatief snel te produceren en betaalbaar om te publiceren in tegenstelling tot de traditionele boeken uitgegeven door een uitgeverij. Inmiddels zijn e-books een industrie van miljarden euro’s.

Het schrijven van een e-book vraagt om een grote investering van je tijd, maar zal je wanneer je een kwalitatief goed e-book hebt ontwikkeld een waardevolle inkomstenbron zijn. Wanneer jouw e-book klaar is, kun je deze verkopen via verschillende platforms om gegarandeerd een groot publiek te bereiken. Denk hierbij aan Bol.com, Amazon of Smashwords. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het via je eigen website verkopen.

Wel is het zo dat je een kwaliteitsproduct nodig hebt. Zo is het belangrijk dat je een aantrekkelijke en pakkende cover hebt. Jouw e-book moet goed zijn ontwikkeld voor de beste weergaves op bijvoorbeeld e-readers. And last, but not least.. een goede inhoud. Zorg ervoor dat de lezers worden voorzien van veel nuttige informatie en maak het makkelijke leesbaar door de juiste woorden te gebruiken. Alles valt of staat met de inhoud van jouw e-book. Je boek moet simpelweg het lezen waard zijn.

Verwacht geen direct succes. Het maken van een e-book is laagdrempelig, iedereen kan dit zelf doen en het is makkelijk om te publiceren. Zoals ik eerder schreef vergt het schrijven van een e-book om veel tijd, maar als je er in slaagt om een interessant en goed lopend e-book te ontwikkelen dan kun je hier jarenlang een passieve inkomstenbron aan overhouden. Zelfs met 1 e-book!

6. Een blog beginnen

Weet je wat er nou zo heerlijk is aan het beginnen van een blog? Buiten een laptop en een internetverbinding heb je er helemaal niets voor nodig! Jij kunt direct aan de slag met geld verdienen op het internet.

Je kunt over allerlei onderwerpen schrijven, maar het is wel essentieel dat deze zaken bekend terrein voor je zijn en je er veel vanaf weet. Gebruik je kennis over bijvoorbeeld je huidige vakgebied, een uit de hand gelopen hobby of een product waar je alles over weet en help anderen hierbij!

Net als bij een e-book is de inhoud van jouw blog leading. In het huidige digitale tijdperk is woordkeuze belangrijker dan ooit. Met betere woorden en een logische zinsbouw zul je meer bezoekers krijgen. De uitstraling is zeker belangrijk, maar wel ondergeschikt aan je content. De lay-out kan de aandacht trekken, maar het zijn je woorden die zullen moeten overtuigen.

De beste manier om veel lezers te krijgen is door een probleem op te lossen. Hoe groter het probleem, hoe meer mensen op zoek zullen zijn naar antwoorden.

Wil je meer leren over bloggen en weet je niet goed waar je moet starten? In het BLOGBOEK beantwoordt blogster Kelly Deriemaeker met haar kennis en 10 jaar ervaring alle belangrijke vragen omtrent bloggen. Het boek geeft je tevens veel tips & tricks van succesvolle bloggers en laat je achter met een hoop inspiratie en frisse ideeën.

Wanneer jouw blog eenmaal goed bezocht wordt, is het interessant om te starten met affiliate marketing. Direct een mooi bruggetje naar een volgende onderwerp!

7. Passief inkomen door affiliate marketing

Affiliate marketing is misschien wel de makkelijkste manier om online geld te verdienen en een passief inkomen op te bouwen. Een affiliate of partner is iemand die diensten of producten van anderen promoot en voor elke verkoop die hij of zij voor dat bedrijf genereert commissie ontvangt.

Voor mensen die niet veel geld hebben om vooraf te investeren is affiliate marketing meestal waarmee wordt begonnen. Affiliate marketing is namelijk erg makkelijk op te zetten zonder dat je daarvoor je eigen product of dienst voor nodig hebt. Als ‘affiliate’ zet jij affiliate links naar producten tussen je posts op Instagram, Facebook, YouTube, je website, je blog, of andere kanalen. Wanneer iemand vervolgens op een van de links klikt en het product aanschaft, krijg jij daar de vooraf afgesproken commissie voor.

Op fysieke producten die je promoot via bijvoorbeeld het partnerprogramma van Bol.com zullen niet zo’n hoge commissies zitten. In de meeste gevallen zal die commissie niet hoger zijn dan 8%. Overigens niet vreemd aangezien er ook geen hoge marges op deze producten zit.

Het promoten van digitale producten of diensten is daarentegen veel interessanter wat betreft commissie. In dit geval kunnen de commissies oplopen tot 50%. Even een simpel voorbeeld. Als jij een online training promoot van €1000 en iemand koopt deze training via jouw link dan krijg je hier dus al gauw €200 tot €300 voor.

Zelf heb ik alles over affiliate marketing geleerd met behulp van de videotraining van Jacko Meijaard. In deze video’s laat hij je stapsgewijs zien hoe je een passief inkomen via het internet kunt opbouwen. By far de makkelijkste manier om dit onder de knie te krijgen!

Is dit iets voor jou en wil je meer weten over de videotraining van Jacko om in de toekomst net als ik een passief inkomen te genereren met affiliate marketing? In onderstaande review vertel ik je alles wat je moet weten.

>> Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard – Review en Ervaringen!

8. Online T-shirts verkopen op Merch By Amazon

T-shirts ontwerpen en verkopen, dat klinkt als een hoop werk en niet aantrekkelijk toch? Echter is het veel simpeler dan je denkt! Amazon, momenteel misschien wel de grootste retailer ter wereld, heeft een online platform gecreëerd genaamd Merch By Amazon.

Leuk voor Amazon zul je misschien denken, maar wat houdt het in? Als je een account hebt op Merch By Amazon kun je jouw designs uploaden die vervolgens op hun marktplaats gezet wordt. Wanneer er een T-shirt besteld wordt met jouw design, ontvang jij commissie.

Buiten het maken van designs hoef je hier fysiek niets voor te doen en er zijn geen kosten aan verbonden. Amazon verzorgt alles wat betreft bedrukken, verzenden en klantenservice. Wanneer je hier een beetje handig in bent, kun je dus vanuit je luie stoel, je bed of op het strand tientallen tot honderden designs uploaden naar Merch By Amazon en wachten tot er T-shirts met jouw designs verkocht worden.

Te mooi om waar te zijn? Zeker niet! Wederom iets wat tijd van je vraagt en natuurlijk een beetje creativiteit, maar wanneer het eenmaal loopt een mooie en makkelijke vorm van passief inkomen.

Echter is er wel 1 groot nadeel. Merch By Amazon is erg populair en raakte enkele jaren geleden in het razend tempo vol met duizenden leden, waardoor zij niet meer aan alle eisen konden voldoen. Om die reden hebben zij er voor gekozen om te gaan werken met een registratieproces, waardoor het weken of zelfs maanden kan duren voor je account geaccepteerd en geactiveerd wordt.

Wil je hier graag mee aan de slag gaan? Meld je dan zo snel mogelijk aan om ook zo snel mogelijk een account te hebben. Geef niet op als je account afgewezen wordt en ga in de tussentijd aan de slag met je designs. De aanhouder wint! Vind je dat het te lang duurt? Er zijn er ook andere opties om geld te verdienen met jouw T-shirt designs. Kijk maar eens op Spreadshirt.nl of Shirtcity.nl!

9. Investeren in P2P leningen

Een P2P lening is een directe lening zonder tussenkomst van een traditionele financiële instantie zoals een bank. Op een P2P platform komen leners en uitleners samen. Vervolgens kunnen zij via dat platform online geld lenen en uitlenen. Jij wilt passief inkomen opbouwen. In jouw geval hebben we het dus over geld uitlenen.

In de afgelopen jaren zijn peer to peer leningen aan een sterke opmars bezig en de verwachting is dat het in de toekomst een steeds grotere rol in financieren zal spelen. Dit komt o.a. doordat de voorwaarden van de klassieke banken steeds minder aantrekkelijk worden. Geld op je spaarrekening zetten levert nauwelijks iets op, terwijl het gemiddelde rendement op P2P leningen al gauw tussen de 8 en 16% ligt.

Peer to peer lenen wordt ook wel crowdfunding voor particulieren genoemd. Investeren in P2P leningen is een goede optie om je geld voor je te laten werken wat leidt tot passief inkomen. And last but not least, in tegenstelling tot het beleggen in aandelen kost dit je relatief weinig tijd!

Starten met beleggen in peer to peer leningen is simpel en er zijn platforms waar je al met €50 inleg kunt starten. Hou er echter wel rekening mee dat dit niet geheel zonder risico is. Net als bij het beleggen in aandelen is het mogelijk dat je je inleg verliest.

Heb jij weinig tijd en geen flauw idee hoe de aandelenmarkt werkt? Dan is investeren in peer to peer leningen wellicht iets voor jou!

Wil je hier meer over weten? In het onderstaande artikel vertel ik meer over hoe jij kunt bouwen aan je passieve inkomen door te investeren in P2P leningen.

>> Laat je vermogen groeien door te investeren in P2P leningen!

10. Een webshop opzetten

Het voordeel van een eigen webshop is dat je zelf geen producten hoeft te bedenken of te ontwerpen, maar je simpelweg producten of diensten van anderen kunt verkopen. Met andere woorden, wederom een voorbeeld wat iedereen kan!

Het beginnen van een webshop, where to start? Allereerst is het belangrijk om goed onderzoek te doen. De kunst is om producten te vinden met een goede marge. Met andere woorden goedkoop inkopen en ‘duur’ verkopen. Zorg ervoor dat je een webshop begint in iets waar jouw passie ligt. Dat maakt het leuker en zeer waarschijnlijk ook winstgevender.

Je bouwt je eigen online winkel en verkoopt de producten online. Helaas ben je er dan nog niet helemaal. De producten moeten opgeslagen worden, bestellingen moeten verstuurd worden naar de klant, klanten kunnen hun producten retourneren. Zeer waarschijnlijk krijg je ook te maken met vragen en eventueel zelfs klachten.

passief inkomen

Om die reden is mijn advies: begin klein en wanneer je alles up and running hebt, bouw je je assortiment uit met meer producten. Ook in dit geval geldt dat je er eerst je tijd in moet steken, voordat je er geld mee gaat verdienen.

Ben je liever minder tijd kwijt? Dan is er de optie om verschillende processen te automatiseren of uit te besteden. Een huidige trend is bijvoorbeeld dropshipping. Dropshipping retailers hebben de producten die zij op hun webshops aanbieden niet zelf op voorraad. Dit houdt in dat de producten rechtstreeks van de groothandel of fabrikant naar jouw klanten gaan. Hierdoor heb je geen eigen magazijn- of opslagruimte nodig.

Naast het feit dat je geen kosten hebt aan een magazijn, hoef je de producten ook niet in te kopen. Het zal je niet verbazen dat dropshipping door de lage opstartkosten momenteel erg populair is. Ook zorgt het dropship model ervoor dat er geen enkel fysiek contact is met de klant.

Heb je totaal geen technische kennis en heb je geen idee hoe je zelf een eigen webshop online zou moeten zetten? Geen probleem, je kunt de producten ook aanbieden op bijvoorbeeld Amazon of Bol.com.

Wellicht heb je al eens gehoord van de Bol Masterclass van Jia Ruan? In zijn cursus leert hij je stap voor stap hoe jij een succesvolle en winstgevende webshop op Bol.com opbouwt.

11. Investeren in digitaal vastgoed

Naast fysiek vastgoed, waar ik het eerder over had, is er ook nog zoiets als digitaal vastgoed. In tegenstelling tot fysiek vastgoed is er voor digitaal vastgoed niet per se een behoorlijk vermogen nodig. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is net als bij een blog een laptop en een werkende internetverbinding.

Digitaal vastgoed is een online ‘bezit’ dat elke maand passief geld in het laatje brengt en maand na maand meer waard wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een social media kanaal, een website of webshop.

Een van de mogelijkheden is om online domeinnamen te kopen en deze vervolgens door te verkopen aan bedrijven voor een hogere prijs. Echter zul je dan wel enigszins moeten weten welke websites en domeinnamen gewild zijn.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om bestaande websites die veel bezoekers hebben over te nemen en hierop affiliate marketing toe te passen. Op die manier maak je gebruik van de werkwijze die ik bij voorbeeld 7 heb uitgelegd, zonder dat je tijd hoeft te steken in het maken van een goedlopende website.

Lees ook: Website kopen? Hier lees je waar je op moet letten!

Tips bij het opbouwen van passief inkomen

Door zuinig te leven en je tijd en geld goed te investeren, kun je redelijk snel een goede stap maken in jouw opbouw van passief inkomen. Geef je veel geld uit en ben je druk met veel andere tijdsbestedingen, dan is er minder over van de 2 essentiele factoren om te investeren en zal het dus langer duren.

Met zuinig leven bedoel ik overigens niet dat je overal op moet bezuinigen. Bezuinigen is voor mensen met een mindset gericht op schaarste. Wat je nodig hebt om passief inkomen op te bouwen, is een volledig andere mindset. Als je iets wilt kopen, denk dan niet aan wat je er voor moet betalen, maar juist aan hoe je dit gaat betalen. Met andere woorden, denk in mogelijkheden en niet in beperkingen. Gebruik je dromen om jezelf te motiveren.

In mijn geval veranderde mijn mindset volledig na het lezen van het boek Rich Dad Poor Dad van Robert Kiyosaki. Hij legt in dit boek haarfijn uit wat het verschil is tussen de denkwijze van rijke mensen en de middenklasse. Ik voelde me erg aangesproken. Vanaf dat moment besloot ik om het anders aan te gaan pakken.

Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel, zijn er tal van manier om een passief inkomen te verdienen. Hopelijk helpen deze voorbeelden en tips om de richting te kiezen die bij jou past!

Geloof in jezelf en heb vertrouwen! Luister niet naar de mensen die altijd ‘nee’ zeggen en je vertellen dat het niet mogelijk is. Niets is onmogelijk op het internet. De meest voorkomende fout is dat mensen snel opgeven, omdat ze niet snel genoeg resultaat zien. Geef niet op en heb geduld. Denk altijd in lange termijn! Alles wat je zaait heeft tijd, aandacht en een beetje passie nodig. Je kunt niet direct oogsten. Zo zal een boer nooit aan jonge grassprietjes trekken.

Investeer in iets wat je begrijpt en investeer enkel geld wat je kunt missen. Als je van plan bent om te gokken, kun je beter naar het casino gaan of een loterij ticket kopen. Maar wat ik eerder al schreef, wacht niet langer. Van uitstel komt afstel en anderen gaan het niet voor je doen.

Passief inkomen opbouwen vraagt om jouw tijd, moeite en energie maar zodra jij de eerste resultaten ziet, zal dit extreem motiverend werken en veel zelfvoldoening geven. Dus ben jij het beu om jouw kostbare tijd in te ruilen voor geld, start dan nu met bouwen! Op termijn kun je dan minder werken en toch meer verdienen.

Ik hoop dat ik je in dit artikel voldoende info en uitleg heb gegeven en dat het je heeft doen besluiten om actie te ondernemen.

Heel veel succes!

affiliate marketing revolutie

Wil jij leren hoe je een passief inkomen kunt opbouwen met affiliate marketing?

  • Creëer een financieel vrije toekomst
  • Leer hoe jij afstand kunt gaan nemen van je 9-5 baan
  • Laat het internet voor jou werken in plaats van andersom!
  • Ervaar, net als ik, snelle resultaten
JA, DAT WIL IK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *