De beste sites om online geld te verdienen met enquêtes

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Online geld verdienen met enquetes linksboven

Niet tevreden met je huidige salaris en ben je op zoek naar manieren om extra geld te verdienen? Wist je dat je makkelijk extra geld kunt verdienen door online enquêtes in te vullen?

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Je gaat niet snel rijk worden door online enquêtes in te vullen. Meestal zul je maar een paar euro ontvangen per ingevulde enquête en er is geen sprake van een onbeperkt aantal in te vullen enquêtes.

Het is vooral een makkelijke manier om extra geld te verdienen. Wanneer je het serieus aanpakt, dan verdien je al gauw een paar honderd euro per maand aan cash, cadeaus of waardebonnen en bij verschillende panels maak je door deelname ook kans op verschillende (geld)prijzen.

En dat alles door vanuit huis simpele vragen te beantwoorden! Niet slecht toch? Lees snel verder als je meer wilt weten!

Hoe kan je geld verdienen met online enquêtes?

Vanuit het bedrijfsleven en de overheid zal er altijd vraag zijn naar onderzoek. Om hun producten en diensten te kunnen verbeteren zijn zij altijd benieuwd naar de mening van consumenten zoals jij en ik. Je mening geef je door online vragen te beantwoorden. Dit kan over allerlei zaken gaan zoals restaurants waar je regelmatig eet, hoe veel uur jij wekelijks op het internet actief bent, wat je favoriete koffie is, etc. Omdat dit voor hen erg waardevolle informatie is, zijn zij bereid om hier flinke geldbedragen voor neer te leggen.

Onderzoeksbureaus spelen hier op een slimme manier op in door leden te verzamelen op hun enquête websites. Zij worden vervolgens betaald voor de informatie die zij verzamelen aan de hand van de door consumenten ingevulde enquêtes.

Online geld verdienen door betaalde enquêtes in te vullen kan zo ongeveer iedereen. Je hebt hiervoor geen opleiding of cursus nodig. Het enige wat jij hoeft te doen is je mening geven en je kunt dit doen waar en wanneer het jou uitkomt. Uiteraard heb je wel een smartphone of laptop en een werkende internetverbinding nodig. De minimumleeftijd is meestal 16 jaar.

Voor het invullen van de online vragenlijsten ontvang je kleine beloningen. Deze beloningen kunnen per website verschillen. Het ene onderzoeksbureau werkt met spaarpunten, terwijl je op een andere website direct geld uitgekeerd krijgt. Gemiddeld ben je 5 tot 20 minuten kwijt aan het invullen van 1 vragenlijst en ontvang je hiervoor tussen de 75 eurocent en 7 euro per afgeronde enquête.

Het moment en de wijze van uitbetaling kan ook per onderzoeksbureau verschillen. In de meeste gevallen vindt dit op wekelijkse of maandelijkse basis plaatst. Het geld wordt veelal uitgekeerd op je PayPal account, maar er zijn ook websites die het direct op je bankrekening storten.

Invullen van online enquêtes is als je het serieus aanpakt een goede manier om vanuit huis online extra geld te verdienen. Wanneer je wekelijks verschillende online vragenlijsten invult bij verschillende websites, kunnen je inkomsten al gauw oplopen tot meer dan 100 euro per maand. Wees je er wel van bewust dat je dit ook zult moeten aangeven bij de Belastingdienst.

Top 5 sites om online geld te verdienen met enquêtes

Aanmelden bij onderzoeksbureaus die betaalde enquêtes beschikbaar stellen is gratis en soms is het zelfs zo dat je voor jouw aanmelding een aanmeldbonus ontvangt.

Per mail ontvang je vervolgens uitnodigingen voor vragenlijsten binnen de doelgroep waarin jij valt. Ben jij bijvoorbeeld 23 jaar, dan heeft een bedrijf er weinig aan om jou vragen te stellen over de overgang of je mening te vragen over je midlife-crisis.

Om die reden raad ik je aan om je bij verschillende onderzoeksbureaus aan te melden, zodat de kansen groter zijn dat jij vaker binnen de doelgroep valt van goedbetaalde enquêtes. Hoe veel jij gaat verdienen is namelijk afhankelijk van het aantal enquêtes dat jij invult.

Let er wel op dat niet alle websites even betrouwbaar zijn en dat er ook onderzoeksbureaus zijn die je niet belonen voor je mening. Om je op gang te helpen en ervoor te zorgen dat je direct kunt starten heb ik de 5 beste websites om online geld te verdienen met enquêtes voor je op een rijtje gezet!

  1. PanelClix
  2. PanelWizard
  3. Toluna
  4. GfK Panel
  5. Ipsos I-Say

Zoals je eerder hebt gelezen kan de wijze van uitbetalen verschillen per onderzoeksbureau. Zo geeft PanelWizard een vaste vergoeding van 10 eurocent per vraag en dit betalen zij ook uit in geld.

PanelClix is een onderdeel van het spaarprogramma EuroClix. Het invullen van betaalde enquêtes is één van de manieren om geld te verdienen op deze website. Als je genoeg punten (Clix) hebt gespaard, kun je deze inwisselen voor euro’s en uit laten betalen. Het bedrag staat vervolgens binnen een paar werkdagen op je bankrekening. Je kan er ook voor kiezen om je gespaarde clix in te wisselen voor verschillende cadeaus.

Bij GfK Panel spaar je voor cadeau- en waardebonnen van o.a. CoolBlue of Bol.com. De vergoeding kan per enquête verschillen, maar is gemiddeld hoog.

Elke deelnemer van Ipsos I-Say doet mee aan hun loyalty programma. Hoe meer enquêtes jij invult, hoe hoger de bonussen zullen worden. Vul je 5 enquêtes in, dan krijg je 25 punten. Bij 15 enquêtes 50 punten en voor 200 enquêtes ontvang je maar liefst 600 bonuspunten. Jouw gespaarde punten kun je inwisselen voor cadeaukaarten. Daarnaast maak je bij aanmelding kans om 100 euro te winnen.

Op Toluna word je ook beloond met punten. Deze punten kun je omzetten in geld via PayPal of in cadeaukaarten voor bijvoorbeeld Amazon of iTunes.

Conclusie

Je weet nu hoe en waar je online geld kunt verdienen door enquêtes in te vullen. Snel rijk zul je hier zoals ik eerder al schreef niet mee worden, maar het is nog nooit zo makkelijk geweest om extra geld te verdienen met online enquêtes. Iedereen kan dit en je hoeft geen bijzondere kennis of vaardigheden te hebben.

Echter zul je er wekelijks wat voor moeten doen en spreken we dus van actief inkomen. Wanneer je op zoek bent naar passief inkomen raad ik je aan om onderstaand artikel eens te lezen!

>> Passief inkomen realiseren in 2020?

Wacht niet langer en meld je direct aan op de top 5 websites. Een paar honderd euro extra en verschillende cadeau- en waardebonnen voor een minimale inspanning zijn tenslotte niet vervelend toch?

Veel plezier en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *