Online geld verdienen als student? De 8 beste ideeën om direct te starten!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
gouden spaarvarken

Vakkenvullen in een supermarkt of werken in de bediening bij een restaurant. Ik denk dat niemand van deze baantjes droomt. Ondanks het feit dat het vandaag de dag makkelijker dan ooit is om online geld te verdienen als student, kiezen veel studenten er toch voor om in de horeca of als vakkenvuller aan de slag te gaan.

Aangezien je dit nu leest, heb jij andere plannen en ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om online en bij voorkeur vanuit huis geld te verdienen.

Als dat het geval is, ben je op de juiste pagina beland. In dit artikel geef ik je namelijk de 8 beste ideeën van dit moment. Geen onzin, maar realistische ideeën waar jij als student direct mee kunt starten en waar je nauwelijks of geen startkapitaal voor nodig hebt.

Laten we snel starten!

1. Affiliate Marketing

INKOMSTEN: €1000 – €10.000+ PER MAAND

De kans is groot dat je deze term al eerder voorbij hebt zien komen. Steeds meer studenten besluiten om te beginnen met affiliate marketing en het wordt vanwege de onbegrensde groeipotentie ook wel het gouden verdienmodel genoemd.

Met affiliate marketing verdien je online geld door het promoten van andermans producten of diensten. Voor elke succesvolle verkoop ontvang jij als affiliate een vergoeding.

Omdat het startkapitaal neerkomt op een paar tientjes en je verder enkel een laptop en een internetverbinding nodig hebt om te starten met affiliate marketing, is dit verdienmodel zeer geliefd bij studenten.

Wil je graag meer weten? In dit artikel leg ik je tot in de puntjes uit wat affiliate marketing is, hoe het werkt en hoe jij er als student geld mee kunt verdienen. Bovendien bevat het artikel een compleet stappenplan, zodat je direct kunt starten.

2. SMMB

INKOMSTEN: €1000 – €10.000+ PER MAAND

Hoeveel uur besteed jij wekelijks aan social media? Waarschijnlijk een paar uur per dag. Maar wat als ik je vertel dat er met social media een manier is om online geld te verdienen als student?

Heb je al eens gehoord van een SMMB? Dit is de afkorting van Social Media Marketing Bureau.

Anno 2021 valt de impact van social media niet meer te ontkennen en het zal je dan ook niet verbazen dat bedrijven hier op inspelen. Het is voor hen via social media namelijk relatief makkelijk om gericht klanten binnen hun doelgroep aan te kunnen spreken. En hoe doen bedrijven dit dan? Je raadt het al. Met behulp van een SMMB.

Veel bedrijven kiezen ervoor om social media marketing uit te besteden en omdat hier onwijs veel geld mee te verdienen valt, zie je steeds meer studenten die een SMMB starten en de social media marketing van bedrijven op zich nemen.

Als jij ook graag een Social Media Marketing Bureau wilt starten, raad ik je aan om je eens te verdiepen in de SMMB Masterclass van Boyd Hoek.

3. Virtual Assistant

INKOMSTEN: €20 – €100 PER UUR

Een andere manier om online geld te verdienen als student is om aan de slag te gaan als Virtual Assistant. Als VA help je anderen bij het volbrengen van alledaagse werkzaamheden. Denk hierbij aan taken als het beheren van de agenda of het verwerken van digitale administratie en e-mails.

Omdat je geen kwalificaties of bijzondere vaardigheden nodig hebt voor dit werk, kun je vaak direct aan de slag. Wat je exact verdient als Virtual Assistant is logischerwijs afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Er zijn studenten die er online €100 per uur mee verdienen.

Wil je graag vandaag nog beginnen? Neem dan eens een kijkje op Fiverr.

4. Vinted

INKOMSTEN: AFHANKELIJK VAN WAT JE TE KOOP AANBIEDT

‘Draag je het niet? Verkoop het dan!’ Als je deze slogan niet kent, dan heb je de afgelopen maanden echt onder een steen geleefd.

Veel studenten, en dan met name de dames =), hebben te veel kleding en te weinig ruimte. Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om je uitpuilende kledingkast eens grondig uit te mesten.

Met Vinted is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om je oude kleding te verkopen. En het is ook nog eens gratis! In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten, zodat je vandaag nog kunt starten met geld verdienen.

Ben jij een echte handelaar? Dan kun je het ook nog groter aanpakken en een heuse business starten door toffe kleding goedkoop in te kopen en voor (veel) meer geld te verkopen op Vinted!

5. Daytrading

INKOMSTEN: €1000 – €10.000+ PER MAAND

Snelle winsten en hoge risico’s, populair gemaakt door verschillende Hollywood films. Geld verdienen met daytrading wordt steeds populairder onder studenten.

Om te beginnen met daytraden heb je slechts 3 dingen nodig: een computer, een internetverbinding en een account bij een online broker. Aangezien jij dit nu leest, beschik je in ieder geval al over de eerste 2.

Ondanks dat de potentie enorm is en je met slechts €100 al kunt starten, is daytrading absoluut niet zonder risico. Het is namelijk ook mogelijk dat je jouw inleg verliest. En wanneer je er geen verstand van hebt, ben je als je het mij vraagt simpelweg aan het gokken.

Omdat je er serieus veel geld mee kunt verdienen, je er geen kwalificaties voor nodig hebt en je dit prima naast een studie kunt doen, mag daytrading echter zeker niet ontbreken in dit rijtje.

Besluit je hiermee aan de slag te gaan, dan raad ik je aan om jezelf eerst goed te verdiepen in daytrading. Hier zijn meerdere webinars en online cursussen voor te vinden, zoals de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer.

6. Copywriting

INKOMSTEN: €500 – €2500 PER MAAND

Je hebt de term copywriting ongetwijfeld al eens eerder gehoord. Copywriting is het schrijven van overtuigende teksten voor commerciële doeleinden. Met andere woorden, geld verdienen met teksten schrijven.

Geld verdienen met copywriting is een goede optie om online geld te verdienen als student. Je kunt dit werk namelijk doen waar je wilt en wanneer je wilt.

Wat je verdient met jouw teksten is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit, je ervaring met schrijven en hoeveel je schrijft. Met je opdrachtgever kun je een uurtarief of een tarief per woord afspreken. Er zijn studenten die met het schrijven van teksten meer dan een modaal inkomen binnenhalen.

Als je het leuk vindt om te schrijven en hier serieus mee aan de slag wilt, raad ik je aan om de cursus Copywriting in 30 dagen van Edward Hendriks te volgen. Met zijn 20 jaar lange ervaring op het gebied van copywriting leert hij je alles wat je nodig hebt om een betere tekstschrijver te worden.

7. Enquêtes

INKOMSTEN: TOT €300 PER MAAND

Wist je dat je als student makkelijk een extra bijverdienste op kunt bouwen door online enquêtes in te vullen? Financiële onafhankelijkheid zul je er niet mee bereiken, maar maandelijks zo’n €300 extra verdienen door deel te nemen aan marktonderzoek en simpelweg wat vragen te beantwoorden is niet verkeerd toch?

Het is een makkelijke manier om online geld te verdienen als student en als je toch niets beters te doen hebt, kun je net zo goed deelnemen aan betaald marktonderzoek. Bovendien een stuk nuttiger dan het bingewatchen van alle series op Netflix!

Geïnteresseerd, maar geen idee waar je moet starten? In dit artikel vind je een overzicht met de beste sites om online geld te verdienen met enquêtes.

8. E-Commerce

INKOMSTEN: €1000 – €10.000+ PER MAAND

Bij het derde idee, kleding verkopen op Vinted, gaf ik je de tip om kleding goedkoop in te kopen en dit vervolgens voor veel meer geld te verkopen. Maar wat als we dit idee nu eens veel breder trekken? Je hoeft het namelijk niet alleen bij kleding te houden en door het internet is het vandaag de dag mogelijk om binnen no-time gigantisch veel mensen te bereiken.

Door de enorme opmars van Bol.com, Amazon en AliExpress is het tegenwoordig echter niet meer zo simpel om een super winstgevende webshop op te zetten. De concurrentie is moordend. Maar wist je dat de mogelijkheden op deze platformen ongekend zijn door ze op een manier te benutten?

Jia Ruan legt je in zijn cursus de Bol Masterclass stapsgewijs uit hoe jij vanuit je studentenkamer een succesvolle e-commerce business kunt opzetten en geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *