Wat is Multi Level Marketing?

Multi Level Marketing, ook wel MLM of network marketing genoemd, is een bedrijfsmodel waarbij bedrijven een netwerk van zelfstandige verkopers opbouwen met als doel om via direct sales de producten van het MLM bedrijf te verkopen of nieuwe verkopers te werven.

De zelfstandige verkopers worden in de wereld van Multi Level Marketing ook wel partners of distributeurs genoemd. Partners verdienen geld door de directe verkoop van producten en door het werven van nieuwe partners.

Daarnaast ontvangt een partner over de omzet van de aangebrachte partners commissie of een bonus. Een bedrag wat serieus kan oplopen wanneer er een flinke downline is opgebouwd.

Enkele voorbeelden van MLM bedrijven zijn Herbalife, LR Health & Beauty en Oriflame.

Is Multi Level Marketing legaal?

Het antwoord op deze vraag is simpel. Ja, Multi Level Marketing is legaal!

Multi Level Marketing wordt vaak ten onrechte in verband gebracht of vergeleken met piramidespelen. En piramidespelen zijn in veel landen wél illegaal.

Twijfel je aan het marketing model van een bedrijf en wil je graag weten of het legaal is? Neem dan eens een kijkje op de website van Vereniging Directe Verkoop Nederland.

Als het bedrijf hierbij aangesloten is, kun jij met een gerust hart deelnemen en starten aan het opbouwen van je eigen MLM onderneming.

Lees ook: Geld verdienen met Multi Level Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *