Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een online platform waar publishers en advertisers samengebracht worden. Met andere woorden, op een affiliate netwerk vinden affiliates de producten of diensten van bedrijven die zij kunnen promoten.

Het affiliate netwerk is als het ware de verbindende schakel tussen affiliates en bedrijven. Op één affiliate netwerk zijn al gauw honderden tot duizenden campagnes van bedrijven te vinden met producten of diensten die affiliates kunnen promoten.

Populaire netwerken zijn PayPro, TradeTracker en Daisycon. Enkele andere voorbeelden zijn Adtraction, Awin en Tradedoubler.

Zowel bedrijven als affiliates hebben de vrijheid om zelf te kiezen met welk affiliate netwerk zij willen werken. Affiliates kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere producten te promoten en zich bij verschillende affiliate netwerken aan te melden.

Wat doet een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk neemt zowel bedrijven als affiliates veel werk uit handen. Zo worden de unieke affiliate links voor affiliates gegenereerd door het affiliate netwerk.

Met behulp van deze affiliate links kunnen o.a. de verkopen gemeten worden, zodat de commissies ook aan de juiste affiliates uitgekeerd worden. Ook het verwerken van de uitbetalingen neemt het affiliate netwerk voor zijn rekening.

Daarnaast zorgt een affiliate netwerk ervoor dat bedrijven en affiliates niet direct met elkaar in contact staan. Op die manier fungeren zij in feite als tussenpersoon en zorgen ze ervoor dat alles netjes geregeld wordt tussen de betrokken partijen.

Affiliate netwerken verdienen geld door kleine percentages van de inkomsten te claimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *