Wat is een affiliate link?

Een affiliate marketeer promoot andermans producten door links te plaatsen op zijn of haar website, social media kanaal of ander online platform. De geplaatste links worden affiliate links genoemd.

Via deze affiliate links worden klanten doorverwezen naar het product wat door de affiliate gepromoot wordt. Een affiliate link is uniek en bevat een code, waaruit de eigenaar van het product kan herleiden via welke affiliate de klant komt.

Op die manier krijg de affiliate marketeer de commissie waar hij of zij recht op heeft voor het succesvol promoten van het product.

Hoe kom je aan een affiliate link?

Affiliate links zijn te verkrijgen via affiliate netwerken zoals bijvoorbeeld PayPro, TradeTracker en Daisycon. Deze affiliate netwerken maken de techniek achter affiliate marketing mogelijk en zorgen ervoor dat alles goed meetbaar is.

Op een affiliate netwerk worden bedrijven/ondernemers en affiliate marketeers met elkaar in contact gebracht. Via deze affiliate netwerken kunnen affiliates de unieke links ophalen en starten met promoten.

Zonder affiliate link is het niet mogelijk om affiliate marketing goed toe te passen. Zonder een affiliate link kan een bedrijf namelijk niet nagaan dat de klant via jou komt. En dan wordt het natuurlijk lastig om commissies uit te keren!

Betaalt een klant meer als ze via een affiliate link kopen?

Het antwoord op deze vraag is kort: Nee. Klanten hoeven niet meer te betalen wanneer ze via een affiliate link zijn doorverwezen naar het product.

De commissie die uitgekeerd aan de affiliate marketeer komt uit de zak van de ondernemer en wordt dus niet doorberekend aan de klant.

Bedrijven en ondernemers kiezen vaak voor affiliate marketing omdat dit voor hen relatief goedkope marketing is. Bovendien worden er pas kosten gemaakt wanneer er daadwerkelijk iets verkocht wordt.

Zie het als een investering van bedrijven en ondernemers in ruil voor meer bezoekers en verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *