Hoeveel verdient Mark Rutte?

Je ontdekt hier alles over het salaris van de Minister-President

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Door de coronapandemie waren de ogen in het afgelopen jaar vooral gericht op Mark Rutte en zijn kabinet. Met de verkiezingen in aantocht zal er in de komende tijd wat dat betreft weinig veranderen voor onze huidige Minister-President. Veel mensen in Nederland vragen zich dan ook af wat de premier nu eigenlijk verdient.

Vorige week werd duidelijk dat zijn fiets duurder is dan zijn auto en in een interview met Linda de Mol gaf hij aan geen waarde te hechten aan dure spullen. En dan is er ook nog zo iets als de ‘Balkenende norm’. Maar hoeveel verdient Mark Rutte nu echt?

Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Dat hij een goed salaris heeft is algemeen bekend. Maar heb je altijd al willen weten hoeveel hij verdient? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Hoeveel verdient onze Minister-President?

Omdat Mark Rutte voor de overheid werkt en vanwege de WNT openheid van zaken gegeven moet worden, is zijn inkomen makkelijk terug te vinden op de website Rijksoverheid.nl.

De Wet normering van topinkomens (WNT), in de volksmond ook wel de Balkenende norm genoemd, bepaalt hoeveel topfunctionarissen in de publieke sector maximaal mogen verdienen op jaarbasis. Ook het salaris van Mark Rutte valt onder deze wet.

Wat is het jaarsalaris van Mark Rutte?

Het jaarsalaris van Mark Rutte is €170.910. Dat is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Daarnaast heeft de Minister-President recht op een vaste onkostenvergoeding en een aantal andere tegemoetkomingen.

Een mooi bedrag, maar als je het mij vraagt hoeven we niet jaloers te zijn. Minister-President van Nederland is geen normale baan en een reguliere werkweek van 40 uur zit er voor hem niet in.

Of je het nu met hem eens bent of niet, hij moet er bijzonder hard voor werken. Zeker in deze roerige tijd!

Hoeveel verdient Mark Rutte per maand?

Zijn maandsalaris komt neer op €14.242,50.

Hoeveel verdient Mark Rutte per week?

Per week verdient hij €3.286,73.

Hoeveel verdient Mark Rutte per dag?

Per dag is zijn inkomen €468,25.

Dit verdienen andere wereldleiders

Wanneer je het loonstrookje van Mark Rutte naast die van andere wereldleiders legt, dan wordt al gauw duidelijk dan onze Minister-President een bescheiden salaris ontvangt voor zijn werkzaamheden.

Alexander de Croo, Minister-President van België, heeft bijvoorbeeld een jaarsalaris van €290.000 en Angela Merkel ontvangt €350.000 op jaarbasis. De regeringsleider van Singapore spant de kroon met een jaarlijks inkomen van €1.379.200.

Wat is het vermogen van Mark Rutte?

Je hebt in dit artikel gelezen wat het salaris van Mark Rutte is, maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar zijn vermogen.

Het totale vermogen van Mark Rutte wordt geschat op ruim €2.000.000. Geruchten gaan dat hij recent een penthouse van ruim €1.300.000 heeft gekocht in het Haagse Benoordenhout.

We kunnen dus wel stellen dat de beste man er warmpjes bij zit, maar door zijn volle agenda heeft hij nauwelijks tijd om geld uit geven. Bovendien heeft hij door zijn vrijgezelle status geen partner om zijn vermogen mee te delen en ervan te kunnen genieten.

Lees ook: 1 miljoen verdienen? Hier lees je hoe jij dit gaat bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *