Geld verdienen met Affiliate Marketing? Compleet stappenplan en tips!

Gemiddelde leestijd: 26 minuten
geld verdienen met affiliate marketing linksboven

Geld verdienen met affiliate marketing, is dat mogelijk? Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, zeker!

Affiliate marketing is een verdienmodel wat door steeds meer bedrijven en online ondernemers wordt toegepast. De term affiliate marketing komt dan ook vaker en vaker voorbij en gezien het feit dat jij op deze pagina beland bent, heb je er waarschijnlijk ook al eerder over gehoord.

Voor mij was geld verdienen met affiliate marketing eerst een droom, maar inmiddels is het realiteit. Regelmatig word ik wakker en heb ik e-mails ontvangen met de volgende titel: Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe commissie verdiend!

Geld wat ik verdien terwijl ik heerlijk lig te slapen. Hoewel dit natuurlijk super tof is, klinkt het bijna alsof je slapend rijk gaat worden met affiliate marketing. Maar zo simpel is het niet. Voordat ik op het punt kwam dat ik slapend geld verdiende, heb ik er natuurlijk wel wat voor moeten doen. En dat ga ik je op deze pagina exact uitleggen.

Iedereen kan geld verdienen met affiliate marketing. Het enige wat je er in de basis voor nodig hebt is een laptop, een internetverbinding en een gezonde portie doorzettingsvermogen.

Als deze ingrediƫnten aanwezig zijn, raad ik je aan om snel verder te lezen. In dit artikel vertel ik je namelijk precies wat affiliate marketing is, hoe je ermee begint en hoe jij er succesvol in zult worden. Bovendien bevat dit artikel een compleet stappenplan en geef ik je onmisbare tips.

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij affiliate marketeers betaald worden voor het promoten van producten of diensten. Voor iedere succesvolle verkoop ontvangt de affiliate een commissie.

Simpel gezegd is affiliate marketing dus het aanbevelen van andermans producten of diensten in ruil voor geld. Promoten kun je bijvoorbeeld doen via een website, blog, YouTube of een social media kanaal zoals Instagram en Facebook. De meest gekozen manier is via een eigen website.

Aan de slag gaan met affiliate marketing is zeer laagdrempelig. Je hebt namelijk geen eigen product of dienst nodig. Je wordt simpelweg partner van een bedrijf of je meldt je aan bij een affiliate netwerk en je start met promoten.

Hoe werkt affiliate marketing?

Je weet nu wat affiliate marketing is en in de basis is dit verdienmodel erg simpel. Het enige wat je in principe hoeft te doen, is het promoten van producten of diensten en voor iedere succesvolle verkoop ontvang jij een deel van de opbrengst.

Maar hoe werkt dit dan precies? Stel dat jij aan de slag bent gegaan met affiliate marketing en je hebt een website over gezondheid. In een artikel over afvallen promoot je een kookboek en plaats je een link naar een website waar het kookboek te koop is.

Als de bezoeker van jouw website via jouw affiliate link het kookboek koopt, dan ontvang jij hiervoor commissie.

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, heb ik onderstaande afbeelding ter verduidelijking toegevoegd.

affiliate marketing stappenplan

Om nog duidelijker te maken hoe affiliate marketing werkt, geef ik je hieronder nog een concreet voorbeeld. In dit voorbeeld maak ik gebruik van een fictief personage en zijn naam is Jan.

Jan is geĆÆnteresseerd in de nieuwste iPhone 12 Pro, maar wil eerst meer weten over dit toestel en over de ervaringen van andere mensen.

Bezoeker komt op de affiliate website

Jan is op zoek naar de nieuwste iPhone 12 Pro en toetst in Google het volgende longtail keyword in: iPhone 12 Pro ervaringen. Hij klikt op het derde zoekresultaat en komt op een website terecht waar een uitgebreide en complete review over de iPhone 12 Pro is geschreven.

De review wordt volledig en aandachtig doorgelezen door Jan en hij komt uiteindelijk bij het einde van het artikel terecht. Onderaan de pagina vindt hij een link waarmee hij de iPhone die hij zo graag wilt met korting kan aanschaffen.

Bezoeker klikt op de unieke affiliate link

Na het lezen van de uitgebreide review is Jan overtuigd. Hij weet het nu zeker en besluit de iPhone 12 Pro te kopen. Jan klikt op de link uit het artikel en komt in de webshop terecht waar hij het toestel kan bestellen.

De link onderaan het artikel is een unieke affiliate link en doordat Jan op de link klikt wordt er een cookie opgeslagen op zijn computer. Jan merkt hier niets van maar voor de affiliate marketeer is dit van groot belang.

Zonder cookie zou de verkoper van de iPhone 12 Pro namelijk niet weten dat Jan via de website van de affiliate marketeer gekomen is en dan zou het onmogelijk zijn om commissie uit te keren aan de juiste persoon.

Affiliate ontvangt commissie

Jan is dus op de webshop terecht gekomen. Hij is dusdanig overtuigd en besluit de iPhone 12 Pro direct aan te schaffen. Het vervolg is simpel. De verkoper heeft een iPhone verkocht wat omzet betekent. Een percentage van de omzet staat hij af aan de affiliate marketeer.

Klanten betalen dus niet meer wanneer affiliate marketing toegepast wordt. De commissie wordt aan de affiliate betaald door de verkoper en dus niet door Jan.

Jan heeft zijn iPhone 12 Pro, de verkoper heeft omzet gedraaid en de affiliate heeft een commissie verdiend. Iedereen blij! En dat is hoe affiliate marketing werkt.

Geld verdienen met affiliate marketing

Je hebt nu gelezen hoe het principe in een notendop werkt en hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Zoals je inmiddels weet ben ik van mening dat werkelijk iedereen geld kan verdienen met affiliate marketing.

En in dit artikel ga ik je hierbij helpen met een compleet stappenplan, waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt beginnen met affiliate marketing en ik geef je onmisbare tips om te voorkomen dat je dezelfde beginnersfouten als ik gaat maken.

Affiliate marketing is namelijk totaal niet moeilijk. Zoals ik eerder schreef heb je er enkel een laptop, een werkende internetverbinding en een gezonde portie doorzettingsvermogen voor nodig. En dat laatste is het belangrijkste!

Zet jij door wanneer anderen opgeven? Ga jij door wanneer het moeilijk wordt en ben je in staat om consistent te werken aan jouw business? Als het antwoord op deze vragen ja is, zul jij hier zonder twijfel een succes van maken en rijk worden met affiliate marketing.

Voordat we beginnen aan het stappenplan nemen we eerst nog even een aantal veel voorkomende vragen door.

Wat verdien je met affiliate marketing?

Dit is een vraag die me erg vaak gesteld wordt. Dat geld verdienen met affiliate marketing mogelijk is, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoeveel verdien je dan met affiliate marketing?

Met affiliate marketing kun je echt heel veel geld verdienen. Wat je precies zult verdienen met affiliate marketing is lastig te zeggen. Dit is namelijk voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid tijd en energie jij bereid bent in je business te steken. Hoe meer tijd en energie je erin steekt, hoe meer je gaat verdienen.

Ik kan je dus geen zwart op wit antwoord geven van wat je precies kunt verwachten. Wat ik je wĆ©l kan vertellen, is dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen die volledig leven van hun inkomsten uit affiliate marketing en hun baan op hebben kunnen zeggen. En ā‚¬250+ per dag is dan eerder regel dan uitzondering!

Affiliate marketing kun je eindeloos opschalen en in theorie is de winstpotentie onbegrensd. Als je 1 winstgevende affiliate website kunt bouwen, kun je er ook 100 bouwen. Bovendien hebben we het bij dit verdienmodel over een passief inkomen.

Verder is het belangrijk om te beseffen dat het geen snel geld methode is. Als je verwacht binnen een week bakken met geld te verdienen, dan moet ik je teleurstellen. Voordat je een serieus inkomen haalt uit affiliate marketing, ben je behoorlijk wat maanden onderweg. Maar wanneer het eenmaal gaat lopen, gaat het ook echt heel hard.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Een andere vraag die me vaak gesteld wordt is of je diploma’s of bepaalde kwalificaties nodig hebt. Met andere woorden, voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is geschikt voor iedereen. Iedereen kan affiliate worden en geld verdienen met affiliate marketing. Je hebt geen diploma’s of technische vaardigheden nodig. Technische kennis heb ik bijvoorbeeld ook niet.

Bij de meeste affiliate netwerken en partnerprogramma’s kun je je gratis aanmelden. Je hoeft geen contracten te tekenen en meestal worden er geen eisen gesteld, buiten het feit dat je minimaal 18 jaar moet zijn.

Is affiliate marketing illegaal?

Hier kan ik kort over zijn en doe dat dus ook. Nee, het is niet illegaal!

Affiliate marketing is simpelweg een vorm van marketing. Marketing bestaat al eeuwen en is een belangrijk onderdeel van de economie. Zonder affiliate marketing zouden talloze bedrijven nooit zo groot geworden als dat ze nu zijn. Denk bijvoorbeeld aan Amazon of Bol.com.

Hoe kun je beginnen met affiliate marketing?

Heel fijn allemaal deze informatie, maar hoe kan ik dan het beste beginnen met affiliate marketing? Je hebt gelijk. Hoog tijd dat we een begin maken aan het beloofde stappenplan.

In dit stappenplan leg ik je uit hoe ik mijn affiliate projecten opzet. En het grote geheim is.. dat er geen geheim is. Het is een kwestie van doorzetten en consistent herhalen van onderstaande stappen.

En geloof me, ik ben geen genie. Ik ben een doodgewone jongen en ben op het moment van schrijven 27 jaar oud. Ik heb mijn middelbare school afgerond, geen vervolgopleiding gedaan, ik heb geen bijzondere vaardigheden of talenten en toch is het me gelukt om een winstgevende affiliate marketing business op te zetten. Als ik het kan, dan kan jij het zeker.

Laten we snel beginnen!

Stap 1: Volg een affiliate marketing cursus

De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is dat je niet moet proberen om het wiel zelf uit te vinden. Begin met het volgen van een goede affiliate marketing cursus, voordat je daadwerkelijk jouw affiliate projecten gaat opzetten.

Je bespaart jezelf hiermee een hoop tijd, geld, energie en een berg onnodige frustraties. Ik spreek uit ervaring. =)

Mijn advies is om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen. Dit is naar mijn mening de meest complete affiliate marketing cursus op de markt. Jacko legt je in zijn digitale cursus van A tot Z uit hoe jij een winstgevende affiliate marketing business opzet en geeft je in zijn trainingsvideo’s alle informatie die je nodig hebt voor een vliegende start.

Vind je lezen prettiger dan het volgen van een digitale cursus? Dan kun je er ook voor kiezen om zijn fysieke boek De Laptop Lifestyle te bestellen. Het boek is tijdelijk gratis. Je betaalt momenteel enkel voor de verzendkosten.

Stap 2: Kies een niche

Na het volgen van een affiliate marketing cursus is het zaak om te gaan bepalen in welke niche je gaat zitten. Een niche is feite het onderwerp of de categorie waarop jij je met jouw affiliate project gaat richten. En met een niche hebben we het in de wereld van affiliate marketing vaak over de iets kleinere en specifieke categorieƫn.

Om je een idee te geven heb ik hieronder een aantal voorbeelden van populaire affiliate niches op een rij gezet.

  • Gezondheid;
  • Online geld verdienen;
  • Reizen;
  • Hobby;
  • Huisdieren.

Stel dat je keuze valt op de gezondheidsmarkt als hoofdonderwerp. Voor jouw website zou je dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor afvallen als niche. Kies je voor huisdieren, dan zou je niche dierenvoeding kunnen zijn. Hoe specifieker, hoe beter!

Welke keuze je ook maakt, wanneer je net begint met affiliate marketing raad ik je in ieder geval aan om te kiezen voor een niche die bij jou past. Je zult merken dat het makkelijker is om te werken aan een project waar je enige affiniteit mee hebt, dan aan een project met een onderwerp waar je totaal geen interesse in hebt.

Omdat we het bij affiliate marketing hebben over projecten voor de lange termijn, zul je merken dat je het makkelijker volhoudt wanneer je het leuk vindt om met je business bezig te zijn.

Stap 3: Kies een product

Wanneer je een niche voor je project gekozen hebt, ga je op zoek naar producten of diensten die je wilt promoten. De niche die je gekozen hebt, bepaalt in zekere mate welke producten en diensten je kunt promoten.

Stel dat je gekozen hebt voor afvallen als niche, dan ga je op jouw website natuurlijk geen digitale cursussen over online geld verdienen promoten. Je kiest dan bijvoorbeeld eerder voor een kookboek met de beste recepten om buikvet te verbranden.

Maar maak je geen zorgen, tegenwoordig kun je zo ongeveer alles wat los en vast zit promoten. De keuze is reuze!

Producten en diensten om te promoten met affiliate marketing vind je bij een affiliate netwerk. Ook is het vaak mogelijk om je direct bij een aanbieder aan te melden. Veel grote bedrijven hebben tegenwoordig hun eigen affiliate programma, vaak partnerprogramma genoemd. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, Coolblue en TUI.

Enkele voorbeelden van populaire affiliate netwerken zijn PayPro, Awin, Daisycon en TradeTracker.

Stap 4: Domeinnaam en hosting

De volgende stap is het registreren van een domeinnaam en het afnemen van webhosting. Wat betreft kosten niet echt iets om je druk over te maken. Voor een domeinnaam en hosting ben je met een paar tientjes per jaar klaar. Bovendien is dit alles wat je aan startkapitaal nodig hebt om met affiliate marketing te kunnen starten.

Een domeinnaam is wat mensen intypen in hun browser om een website te bezoeken. In mijn geval is de domeinnaam GeldOptimist.nl. Mijn advies is om goed na te denken over de domeinnaam.

Het is namelijk belangrijk dat uit de domeinnaam duidelijk blijkt waar de website over gaat. Het was bijvoorbeeld niet echt logisch geweest als ik voor LeukeHonden.nl had gekozen, terwijl mijn website over geld verdienen gaat.

Zorg er dus voor dat de domeinnaam aangeeft waar de website over gaat. Maak hem verder niet te lang, bij voorkeur twee woorden. Hoe korter de domeinnaam, hoe duidelijker. En vaak ook beter te onthouden!

Ik ben wat betreft domeinnaam en hosting erg te spreken over Neostrada en TransIP.

Stap 5: Bouw een website met WordPress

WordPress Logo

Nu je jouw domeinnaam hebt gekozen en webhosting hebt afgenomen, is het tijd om een website te bouwen. Een website bouwen is misschien iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan, maar het is tegenwoordig makkelijker dan je denkt.

Ruim een derde van alle websites op het internet is een WordPress website en veel affiliate marketeers maken gebruik van WordPress. Mijn advies aan jou is om dat ook te doen.

Je kunt gratis met WordPress aan de slag en op YouTube zijn talloze handleidingen te vinden waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe jij een WordPress website kunt bouwen.

WordPress is erg gebruiksvriendelijk en bovendien een zeer compleet website systeem. Om je een idee te geven, GeldOptimist.nl draait ook op een WordPress thema. Als je er even goed voor gaat zitten, staat jouw website binnen een dag online!

Stap 6: Maak waardevolle content

Zodra jouw website live is, heb je al het voorbereidende werk afgerond. Het echte werk kan nu beginnen. Namelijk het maken en publiceren van waardevolle en unieke content. Dit is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Rondom de producten die je hebt gekozen om te promoten ga je relevante content maken. We nemen de website met de niche afvallen weer even als voorbeeld.

Over afvallen kun je allerlei blogs en artikelen schrijven. Ook kun je er voor kiezen om YouTube video’s op te nemen waarin je informatie geeft of je maakt bijvoorbeeld fitness tutorials. Binnen de niche afvallen zijn er oneindig veel onderwerpen te bedenken om content over te maken.

Als je alleen al zoekt op de term ‘afvallen’ geeft Google je 8 gerelateerde zoekopdrachten waarover je zou kunnen schrijven en waar veel naar gezocht wordt. Heb je meer inspiratie nodig? Toets dan maar eens ‘afvallen’ in op AnswerThePublic! =)

gerelateerde zoekopdrachten afvallen google

Wanneer je goede en waardevolle artikelen schrijft en deze content gaat publiceren zal jouw website langzaam maar gevonden gaan worden in de zoekresultaten van Google. Dit wordt ook wel SEO genoemd. Hoe meer waardevolle content je op jouw website hebt staan, hoe beter je zult ranken in Google.

Wees je ervan bewust dat jouw eerste artikel niet direct op de eerste plek in Google zal staan. Dit proces heeft tijd nodig en ik zie veel nieuwe affiliate marketeers te snel opgeven. Ze hebben dan 20 artikelen geschreven, zien dat ze nog nauwelijks bezoekers hebben en geven dan op.

Zoals ik eerder schreef is het geen snel geld methode en zul je niet na 1 week al bakken met geld verdienen met affiliate marketing. Bij mijn eerste affiliate website duurde het ruim 3 maanden voordat ik mijn eerste commissie had verdiend. Daarna ging het steeds sneller. Geef dus niet te snel op en blijf bouwen aan je project!

Stap 7: Voeg jouw unieke affiliate links toe

Aan je content ga je affiliate links toevoegen. Erg belangrijk, zonder affiliate links is het namelijk niet mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing. Een affiliate link bevat een unieke code waardoor de eigenaar van het product of het affiliate netwerk kan zien dat jij de bezoeker hebt doorgestuurd naar het betreffende product.

Belangrijk bij het toevoegen van affiliate links is dat je deze toevoegt aan relevante content. Stel dat je een artikel hebt geschreven over hoe je buikvet kunt verbanden, dan is een affiliate link toevoegen wat de bezoeker doorstuurt naar het kookboek met de beste recepten om buikvet te verbranden een goede zet. Er zullen namelijk enkel mensen op de pagina van dat artikel terecht komen die willen weten hoe ze buikvet kunnen verbranden en het kookboek geeft antwoord op deze vraag.

Wanneer je een artikel schrijft over afvallen en je voegt een affiliate link toe die de bezoeker naar leidt naar een wasmachine. Dan zal dit je niet veel opleveren. Dat is namelijk totaal niet relevant en ook niet waar de bezoeker naar op zoek is.

Het is dus erg belangrijk om relevante content te maken rondom de producten die je promoot. Door je website simpelweg vol te knallen met allerlei affiliate links zal je niet veel geld verdienen. Bovendien zullen je bezoekers dit eerder ervaren als spam en je website snel verlaten.

Stap 8: Blijf stap 6 en 7 herhalen en geef niet op

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste stap van dit stappenplan. En stap 8 is simpelweg het consistent blijven herhalen van stap 6 en 7.

Wanneer jij niet opgeeft en waardevolle en relevante content blijft publiceren op jouw website, zul je steeds meer bezoekers krijgen. En als je meer bezoekers hebt, is de kans ook groter dat er vaker op jouw affiliate links geklikt wordt.

Door het herhalen van stap 6 en 7 wordt je website steeds groter en zul je op meer zoektermen gevonden worden in de zoekmachines.

Meer content betekent dus meer bezoekers. En hoe meer bezoekers, hoe meer geld je zult verdienen!

Affiliate Marketing Revolutie

Het was een lange zit, maar we zijn aan het einde van dit artikel beland. Je weet nu in ieder geval wat affiliate marketing is, hoe het werkt, voor wie het geschikt is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

En na het lezen van het stappenplan weet je ook wat de beste manier is om te beginnen, namelijk het volgen van een goede affiliate marketing cursus.

Zoals je bij stap 1 van het stappenplan hebt gelezen, raad ik je aan om de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen. De methode die wordt uitgelegd in de cursus van Jacko pas ik vandaag de dag nog steeds toe bij ieder nieuw affiliate project wat ik start.

Het is een bewezen methode die niet alleen voor mij werkt. Honderden mensen gingen je voor en wisten aan de hand van de Affiliate Marketing Revolutie verschillende winstgevende affiliate websites op te zetten.

Het Internet Succes Gids forum, waar je toegang toe krijgt wanneer je de cursus aanschaft, telt vandaag de dag zo’n 10.000 leden. Een erg warme en toffe community met like-minded mensen die elkaar helpen en inspireren met hun affiliate projecten onderweg naar financiĆ«le vrijheid. Je staat er dan dus nooit alleen voor.

Ik hoop dat al je vragen zijn beantwoord en dat ik je met dit artikel goed op weg heb geholpen. Veel succes met jouw affiliate marketing avontuur en wie weet komen we elkaar tegen op het forum!

affiliate marketing revolutie

Wil jij direct starten met de Affiliate Marketing Revolutie?

Via onderstaande button ga je direct naar de tijdelijke kortingspagina

Klik hier en ontvang tijdelijk ā‚¬250 korting op deze cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *